Nieuws

De Ruwaard in Oss krijgt eerstelijns Gezondheidscentrum

Op dinsdag 15 januari ondertekenden wethouders Frank den Brok en Joop van Orsouw en de Initiatiefgroep Gezondheidscentrum De Ruwaard een intentieovereenkomst om te zorgen voor een eerstelijns gezondheidscentrum in de wijk De Ruwaard in Oss. Het gaat om een gezondheidscentrum van ongeveer 2.000 m2 dat moet komen op de huidige locatie van wijkcentrum D’n Iemhof.

De initiatiefgroep van het gezondheidscentrum bestaat uit de huisartsenpraktijken D’n Iemhof, Bredero en Talmastraat en apotheek Hofsteede. Nu de nieuwbouw van wijkcentrum D’n Iemhof door gaat kan ook het gezondheidscentrum op deze voorkeurslocatie centraal in de wijk gerealiseerd worden.
De initiatiefnemers verhuizen hun huidige praktijken naar het nieuwe centrum. Daarnaast doen meer partijen mee. Het totale zorgaanbod bestaat straks uit: huisartsenpraktijken D’n Iemhof, Bredero en Talmastraat, Apotheek Hofsteede, Topfysiotherapie Slebus, Wijnakker & van Berkum, Psychologenpraktijk Oss, Diëtist RUTH en Podotherapie Peeters. Gezamenlijk worden er ruim 10.000 patiënten bediend. Er vinden nog gesprekken plaats met enkele andere zorgaanbieders.

De disciplines in het centrum zullen nauw samenwerken en veel aandacht schenken aan preventie, klantgerichtheid en toegankelijke zorg. De gezamenlijke missie is om op persoonlijke wijze, laagdrempelig, goede en zinnige zorg te leveren voor de directe omgeving. Het centrum richt zich op de wijk Ruwaard, maar de meeste praktijken leveren ook zorg aan inwoners buiten de wijk.
homemade architectuur uit Vleuten is in de arm genomen voor het ontwerp van het gezondheidscentrum. Bij de ontwikkeling zal veel aandacht worden besteed aan de duurzaamheid van het gebouw.

De intentie is om in 2021 te starten met de bouw. Het gezondheidscentrum zal dan in 2022 in gebruik worden genomen.