© 2024 homemade architectuur. All rights reserved.

Nieuws

Bouw Gezondheidscentrum De Ruwaard in september van start!

In september start de bouw van het Gezondheidscentrum De Ruwaard op de locatie van het voormalige wijkcentrum D’n Iemhof. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van zowel de eerstelijns zorgverleners als bewoners in de wijk in vervulling.

Initiatiefnemers zijn de huisartsenpraktijken Talmastraat, D’n Iemhof en Bredero, Apotheek Hofsteede, Beter Thuis Fysiotherapie & Ergotherapie en FysioCentrum Oss. Naast de praktijken van de initiatiefnemers nemen ook andere zorgverleners hun intrek in het centrum: Max Ernst GGZ, diëtistRUTH, thuiszorg Pantein en Podotherapie Rondom. Met de realisatie kan de al bestaande samenwerking een nieuwe impuls krijgen: door de korte lijnen wordt deze nog eenvoudiger en intensiever. Er is veel te doen over commercialisering van de huisartsenzorg. In de Ruwaard blijft deze zorg bij de vertrouwde artsen. Hun eerste doel is en blijft samen met de patiënten werken aan gezondheid.

Om ruimte te maken voor het gezondheidscentrum is in 2023 al een deel van het voormalige wijkcentrum D’n Iemhof gesloopt. De huisartsenpraktijken D’n Iemhof en Bredero en Beter Thuis blijven tijdens de bouw praktijk houden in het nog resterende deel van het oude wijkcentrum. Na ingebruikname van de nieuwbouw zal dit deel gesloopt worden om plaats te maken voor uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. Ook de apotheek blijft tot aan de opening actief op de huidige locatie.

De start van de nieuwbouw is in de tweede week van september 2024. Het toekomstbestendige gezondheidscentrum is een ontwerp van architectenbureau homemade architectuur uit Vleuten, een bureau met veel ervaring in de gezondheidszorg. De initiatiefnemers hebben gekozen voor een modern, strak gebouw met een duurzaam karakter. De bouw van het casco wordt ter hand genomen door Peters Bouw en Onderhoud uit ’s-Hertogenbosch.

Het duurzame karakter blijkt ondermeer uit het feit dat het gezondheidscentrum van ruim 1.900 m2 voor haar energieverbruik zal draaien op een kleinverbruikersaansluiting van 3×80 Ampère. Het centrum voorziet grotendeels in haar eigen energieverbruik middels 70 zonnepanelen in combinatie met een accu voor elektriciteitsopslag.

De ingebruikname van het centrum staat gepland in augustus 2025.